středa 10. srpna 2016

NĚMÝ KŘIK

Pět postav vytvořilo pentagram kolem čerstvě navršené hromady hlíny. Jen oni věděli, že je to hrob...
Profesor antropologie Milton požádá o povolení k zahájení vykopávek na pozemku vyhořelé polepšovny Crestwood. Touží nalézt staré, zlaté mince a nemá nejmenší tušení, proč se mu zničehonic začínají dít podivné věci, které mají jediný záměr. Překazit mu kopání. Překazit mu nález toho, co by tam mohlo být ukryto.
5046
Detektiv Kim Stoneová má za sebou neradostné dětství. Možná proto je ve vyřešení svých případů tak úspěšná. Dokáže se do nich zakousnout jako buldog a nejinak tomu je i tentokrát. O mince totiž ani zdaleka nejde. Objeví se tři hroby. Tři hroby a v nich tři dívky, které neměly šanci dospět a říct světu, že za něco stojí. Tři dívky, které společnost odsoudila zbytečně brzy.
Pachatelů se zdá být víc, indicie vedou k bývalým zaměstnancům. Jenže oni začínají umírat a ne zrovna přirozenou smrtí. Kdo vraždí pro deset let staré tajemství? A jak s tím souvisí bývalá chovanka ústavu Nicole a její dvojče Beth? A co bývalý hlídač Wiliam, starající se o svou postiženou dceru Lucy? Jak ten do toho zapadá?
Kim se na chvíli zastavila. Zvedla ruku a dotkla se několika hořejších jmen. Bývala jednou z těch dívek, nikoli tady a tehdy, ale podvědomě se ztotožnila s každou na tom seznamu. Znala jejich osamocenost, jejich trápení, jejich zlost...
Kim Stoneová spolu se svým týmem pátrají hluboko v minulosti a snaží se rozplést hádanku, na kterou nikdo nechce odpovědět. Sama Kim i nadále bojuje s vlastními démony, které jí ovlivňují život. Dál uskutečňuje každý měsíc pravidelné hovory na Psychiatrickou kliniku v Grantley, aby se ujistila o čem? Dál navštěvuje hrob jakéhosi malého chlapce.
Dobrou noc miláčku Mikey, sladce spi...
V knize nechybí přívětivý, suchý humor. Není ani nouze o napínavost a budete otáčet stránky rychleji a rychleji, aby jste se dočetli, že člověk, kterého jste tipovali za vraha, tak ten to tedy rozhodně není.

Žádné komentáře:

Okomentovat