čtvrtek 8. září 2016

Recenze trochu jinak


Autorka knihy, Debbie Fordová, je bývalá narkomanka, která se rozhodla se svým životem něco udělat. Ušla dlouhou cestu, aby se na konci stala jiným, lepším člověkem. Vydala se až na dno své duše, aby si uvědomila, že se lze ze svých chyb poučit a vytěžit maximum. Po svém uzdravení a nalezení svého lepšího já, se rozhodla pomoci i jiným. Všem, kteří neví, co si počít se svým životem.
Snaží se nám pomoci, abychom lépe porozuměli svým pocitům a v každé pesimistické myšlence nalezli něco dobrého. Nenávist není vždy nutné brát jako zlou představu, lze si ji vyložit i jako jistý druh lásky, jen k tomuto musíme dospět. A to neuděláme sami doma, v křesle. Musíme se vydat mezi ostatní, kteří mají snahu být jiní. Mezi ty, kteří ví, čím si procházíme a jak moc toužíme změnit se.
Sama Debbie pořádá přednášky a skupinová sezení a v knize najdeme za každou kapitolou i cvičení, při kterém se máme naučit porozumět svému vnitřnímu světu a lépe se umět sžít se svými problémy. 

Tahle kniha rozhodně není jednoduchá. Není to čtení k odpolední kávě a ani si u ní neodpočinete. Je hlavně pro lidi, kteří nejsou ve svém životě s čímkoliv spokojeni a pro ty musí být zaručeně i bolestné ji číst. Protože vás přinutí sáhnout do svého nitra a nahlas vyslovit nejniternější myšlenky. Odvahu vám k tomu dodávají i jednotlivé příklady účastníků sezení, které autorka vede. 
Každému, kdo si rozhodne tuto knihu pořídit, přeji uzdravení a smíření se svým podvědomím.


Za recenzní výtisk děkuji Knihám Dobrovský.

Autor:      Debbie Fordová
Stran:      155
Vydal:      Nakladatelství Tady a teď



Žádné komentáře:

Okomentovat