čtvrtek 1. prosince 2016

Recenzáčky od nakladatelství Metafora



Včera mi dorazily tyto krásky z nakladatelství Metafora. Musím říct, že spolupráci s nimi mám moc ráda. S paní Helenou je skvělá domluva a já jsem za ně moc vděčná.
I když knížky začnu číst až v lednu, dorazily hned. Anotace u Ztracené mě velice zaujala a recepty na Detox také. Moc se na ně těším :)
 
 

Ztracená - Anna Ekbergová
Brilantní dánský thriller o chamtivosti, vraždě, podvodu a osudových rozhodnutích zavede čtenáře do malebných dánských rybářských vesnic, ale i do majestátních sídel a nebezpečného podsvětí Kodaně. Louise je mladá žena, které žije s přítelem Joachimem na malém ostrůvku Christianso, kde také provozuje kavárnu. Jednoho letního dne, během nejrušnějšího období roku, za ní přijde muž s tvrzením, že Louise je jeho manželkou Helene, která se beze stopy ztratila před třemi lety. Žena na fotografiích, které jí ukáže, se Louise skutečně velmi podobá. Policie se pouští do vyšetřování, při němž vychází najevo, že Louise má na hlavě jizvy po zranění. Mohlo by to být příčinou ztráty paměti?

Louise je skutečně Helene Söderbergová, dědička obchodního impéria, Edmundova manželka a matka dvou dětí. Musí se rozloučit s Joachimem a začít „nový" život či spíš se vrátit k tomu starému, na který si však vůbec nevzpomíná. Co se skutečně přihodilo té noci, kdy Louise/Helene zmizela? Děj intenzivního thrilleru je neustále dva kroky před čtenáři a zápletka nezadržitelně spěje k překvapivému rozuzlení.
 
 
 
Detox - 40 receptů na celý rok - Lucie Reynier
 
40 receptů na celý rok, které pomohou zbavit tělo škodlivých látek a získat zpět energii.

Stres, únava, nachlazení, zažívací potíže, přemíra nezdravého jídla, to všechno nás připravuje o energii a zanáší organismus škodlivými látkami. Proto je třeba se jich zbavit. Pročistit tělo a dostat se znovu do formy!

Taková detoxikace ale může být docela příjemná. A rozhodně nejde o žádné mučení nebo hladovění. Naopak. Budete si pochutnávat na lahůdkách pro nejmlsnější jazýčky.
V téhle knize jsme pro vás připravili rovných 40 receptů na všechna čtyři roční období. Nic si nemusíte odpírat, najdete tu předkrmy, saláty, hlavní jídla i slaďoučké dezerty. A protože nikdo nemá nadbytek času, určitě potěší i to, že všechna jídla jsou připravená raz dva.

Naše těla se neustále musejí vyrovnávat s velikou zátěží. A játra, ta výkonná filtrační stanice, jsou prostě někdy přetížená. A tak si zaslouží malou dovolenou. Stačí tři dny čtyřikrát v roce.
 
*Veru 



3 komentáře:

  1. O ztracene jsem psala recenzi,je to paradni kniha!!
    :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. krásné přírůstky :) Ztracenou se právě chystám rozečíst, tak snad to bude dobré čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky moc díky :-) Jsem na obě moc zvědavá a těším se :)

    OdpovědětVymazat