pátek 27. října 2017

Temný les




Před dvaceti lety se jí něco stalo. Něco, díky čemu se z ní stala trochu potrhlá a neurotická holka. Něco, co změnilo život jí i její nejlepší kamarádce. A nyní nastal čas se s tím vyrovnat.






Jo je kapku podivínská, ale vesměs neškodná holka, která má trochu problémy s partnerských vztazích. A taky má své zvláštní stavy, kdy si kompletně vytrhá obočí a v tu chvíli už by nám kapku divná mohla připadat. Ale vše má svůj důvod. Už v dětství nebyla příliš oblíbená, kamarádi se jí spíš vyhýbali, než by jsi vyhledávali. Jediná jí zůstala, jediná jí stála po boku. Claire. Krásná, hodná Claire, upoutaná na vozík, na kterou ji posadila tragická událost, které byla Jo svědkem. Nebo to bylo všechno trochu jinak?
Každopádně je spojuje nejen přátelství, ale i děsivá událost, která se jim stala v dětství v lese. Mohlo by se zdát, že čas rány zahojí, ale osud se vždy umí připomenout.
Do knihkupectví, kde je Jo zaměstnaná, vstupuje člověk, který v ní zabrnká na citlivou strunu a jeho obličej si okamžitě spojí s onou tragédií v lese. Nikdo její slova a strach nebere příliš vážně. Ani ochrnutá Claire, ani seržant Gray, který Jo zná od malička a ke kterému má velmi blízký vztah. A navíc, ten má svých starostí momentálně dost, musí se zabývat hromadícími se přepadeními u staré tratě mužem v gumové masce. Paradoxně tohle je spouštěčem věcí příštích a Jo si není jistá, komu má věřit. Ale blíží se finále, smyčka strachu a posedlosti se utahuje a Jo se velmi brzy stává přímým účastníkem tragédie, která ji málem tentokrát stojí život. 


S autorkou S.J.I.Hollidayovou jsem se setkala poprvé, do přečtení této knihy pro mě byla velkou neznámou. Přesto to není její první kniha, která jí byla vydána a já se ráda poohlédnu i po jejích dalších. Temný les je opravdu temný, v pravém slova smyslu. Kniha postrádá jakoukoliv jemnost, city, je syrová a s ostrými hranami. I v popisech jakýchsi milostných vztahů je autorka opatrná a jen nám je nastíní, zbytek je na nás. 
Hlavní hrdinka je, mírně řečeno, trochu pomatená, jak je poslední dobou velkým boomem v těchto žánrech. Ale já jí fandila, jak v osobním životě, kdy se potýkala s  vášní k jednomu nejmenovanému a velmi tajnému příteli, tak mi samozřejmě byla sympatická díky její lásce ke knihám.
Takže ano, já jsem spokojená a věřím, že i vy budete, až se začtete do této knihy.




Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Brána.

Kniha:    Temný les
Autor:     S.J.I. Hollidayová
Vydal:    Brána
V roce:   2017
Stran:    280

Žádné komentáře:

Okomentovat