středa 3. ledna 2018

Krásný balíček od spisovatelky Moniky Wurm




Včera mi dorazil až ze Slovenska balíček přímo od mojí oblíbené spisovatelky Moniky Wurm. Skrýval krásná překvapení a já měla druhé Vánoce. Monika je velmi zlatý a úžasný člověk. Jsem  v Čechách její "dvorní" recenzentkou a jsem na to velice hrdá. Vážím si naší spolupráce, přátelství a milých slov, kterými mě Monika často zahrnuje. Nelze to ani popsat slovy  💖💖. Její knihy jsou všechny úžasné, velice čtivé a dechberoucí. Ona si to prostě zaslouží a její knihy jakbysmet. Jestli jste od ní ještě nic nečetli, máte rádi romantiku, napínavý děj, životní zvraty, zápletky a nevadí vám špetka erotiky, tak musíte určitě alespoň jednu zkusit. Nebo o ně můžete u nás soutěžit. A to už se dostávám k obsahu balíčku. 




V balíčku byly čtyři knihy a bonboniéra. Dvě knihy z toho jsou ovšem pro Vás! Naše čtenáře blogu a fanoušky Moniky Wurm! Během února se můžete těšit na rozhovor se spisovatelkou a k tomu bude soutěž o tyto dvě krásky:


Rockové tango je v českém překladu novinka - recenzi jsem na ní psala před Vánoci a najdete jí ZDE.

A Nesmíš mě milovat - Barvy lásky je první kniha, kterou jsem od Moniky četla a musím říct, že je prostě úžasná! Radím vám, přečtěte si recenzi, protože anotace je trošku zavádějící. Mojí recenzi na knihu najdete ZDE. Je to první díl z dvoudílné série Nesmíš mě milovat. 


A tyhle krásky přišly pro mě. S osobním věnováním, za které moc děkuji moje drahá Moni 💖💖. Slzy prodaných dívek je jediná, kterou jsem ještě v česky vydaných autorčiných knihách nečetla. 



A Hviezda nad arabským peklom? To je můj nový tajný tip. Je to horká novinka, v prosinci vyšla na Slovensku a český překlad se teprve chystá. Takže jí mám protekčně v Čechách jako jediná 😊😊. Hrozně se na ní těším, protože ten trailer k ní je naprosto dechberoucí, jukněte:



Nemá chybu, co myslíte? Až vyjde v češtině, určitě se to dozvíte na našem blogu! Recenze na slovenskou verzi bude brzy. 


Takže se těšte na rozhovor, soutěž a určitě nějakou Moničinu knihu zkuste, jsou jedinečné a já na ní nedám dopustit. Děkuju moje zlatá Moni, ty víš. Mám tě moc ráda 💖💖.



A ještě si v rychlosti představíme všechny knihy v anotacích:


Rockové tango

Někdy se právě ze splněného snu může vyklubat ta nejhorší noční můra. O tom se na vlastní kůži přesvědčila i Sunshine Lawsonová, když se jí po letech podařilo setkat se s jejím
zbožňovaným idolem. Jenže sukničkář Damien Shane není jenom populárním rockerem, ale také bezcharakterním ničemou, který nemá respekt před ničím a nikým. Kdo by si myslel, že setkání zrzavé Sunshine a zpěváka Damiena skončí láskou na první pohled, je na velkém omylu. Právě naopak, nenávist, zklamání a vystřízlivění jsou pocity, které si zdravotní sestra a bývalá profesionální tanečnice ze setkání odnáší. Lidé se v životě vidí vždy dvakrát a jinak to nebude ani tentokrát. Damien Shane se po těžké nehodě musí stáhnout do ústraní. Množství operací není ničím v porovnání s tím, že přišel o zrak. Jeho ošetřovatelkou se stává dívka, které kdysi ublížil. Vzpomene si na ni arogantní hudebník? Sunshine je totiž první ženou, která mu nemíní darovat absolutně nic a navíc ho nutí přemýšlet o sobě. Nečekaný konec příběhu vás přinutí zamyslet se nad tím, že v životě opravdu nic není zadarmo. Autorka úspěšného milostného románu Pákistánská princezna.




Nesmíš mě milovat - Barvy lásky

Poutavý příběh konžské otrokyně Ashanti a jejího majitele Arthura a příběh ze současnosti
líčící vztah mezi saudským korunním princem a belgickou gemologičkou Sandy de Vos spojuje pouze tenká nit mezi přítomností a hříchy minulosti. Nechte se pohltit dějem knihy, který vás dojme nevinností skutečné lásky. Dokáží city odsouzené k zániku přežít nemilosrdné předsudky společnosti?


Slzy prodaných dívek

Zdánlivě klidný život chudé dívky Malayi z filipínského města Manila převrátí naruby spleť
tvrdých ran, které jí uštědří osud: otec alkoholik ji prodává mafii, která obchoduje s bílým masem, a to jen několik dní potom, co ji brutálně znásilní její obdivovatel. Ubohé šestnáctileté děvče potom společně s dalšími vrstevnicemi propašují za katastrofálních podmínek do Dubaje – města snů, kde ji vydraží jako luxusní společnici. Co čeká Malayu v krajině nekonečných možností a zdánlivého bohatství? Detailně popsaná doutnající vášeň a milostné jiskření dodávají knize silný etický i erotický náboj.


Hvězda nad arabským peklem

Hlavná hrdinka Fatima sa narodila vo Francúzsku. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby
nepochádzala z radikálnej afganskej rodiny, ktorá ju i v modernej Európe chce vydať proti jej vôli a poslať ju s manželom naspäť do Afganistanu. Fatima snúbenca odmieta. Pre ujmu na cti rodiny sa ju pokúsia zabiť jej vlastní bratia. Mladá žena ako zázrakom prežije, dostáva sa do ochranného štátneho programu. Odchádza do Paríža, kde si nezmenila iba meno z Fatimy na Fabiene, ale zmenila aj vieru, pretože sa s islamom svojej rodiny nedokázala stotožniť.
Život odvážnej ženy sa dlhé roky zdal byť v najlepšom poriadku. Mala nielen skvelé zamestnanie, ale aj starostlivého manžela, s ktorým občas pracovne vycestovala do zahraničia. Jedného dňa odchádzajú do Saudskej Arábie, krajiny, ktorá je neslávne známa svojimi antifeministickými zákonmi a prísnymi trestami. Tu sa vrtkavé šťastie nečakane proti Fabiene obráti, dostáva sa do ženského väzenia, ďaleko od civilizácie. Úbohá žena musí znášať príšerné neľudské podmienky, nedostatok jedla i spaľujúcu horúčavu. Väznica okrem odsúdených žien ukrýva vo svojich útrobách nechutné tajomstvo. Tajomstvo, o ktorom síce vie každá väzenkyňa, ale žiadna o ňom nehovorí.
Tu sa desivý príbeh plavovlásky s oceľovomodrými očami ešte len začína. Pripravte sa na hrôzu, ktorá vám od hnevu nechá zovrieť krv v žilách. Taký silný príbeh si žiada čitateľa s odvahou spoznať odvrátenú stranu postavenia ženy v krajine, ktorá žene právo prakticky ani nedáva. Pri čítaní tejto knihy odhalíte tabuizované témy nesprávne pochopeného náboženstva, ktoré vás nielen šokujú a pobúria, ale vám doslova vyrazia dych. Ak sa vám už teraz pri pomyslení na osud hrdinky ježia chĺpky, tak vedzte, že to, čo ešte príde, ďaleko prekoná vaše očakávania a hranicu chápania. Trúfate si?





Vše od autorky Moniky Wurm.








6 komentářů:

  1. Úžasný dáreček, Verunko :) Užij si knihy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi pekný balíček, určite urobil veľkú radosť :-) Od autorky som ešte nič nečítala, ale snáď sa raz dostanem aj k jej knihám, hoci to nie je práve žáner, aký primárne čítam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obrovskou radost :-) Všechny její knihy moc doporučuji. Určitě alespoň za zkoušku stojí :-)

      Vymazat
  3. Monika je neskutočne užasný človek, ktorý šíri pozitívnu energiu. Mala som to šťastie s pred dvomi rokmi som ju stretla, vďaka nášmu školskému projektu a robila som s ňou menší rozhovor spolu s mojími spolužiačkami. Ešte týždeň po tom som mala pozitívnej energie na rozdávanie <3 :D

    OdpovědětVymazat