pondělí 16. dubna 2018

Domino





Náhoda, nebo skvěle promyšlený, zvrácený plán? Dva lékaři, dvě zmizení, jedna smrt. Čas běží...




Je to až příliš velká náhoda, že z jedné nemocnice zmizí hned dva lékaři. Psychiatr Thomas Hofmann byl nalezen, umučený, mrtvý. A proto, když zmizí i jeho kolega Erik Jensen, vypadá to, že jde o ten samý případ a policie rozehrává hru o čas. Na pomoc je povolána i psychiatrička Nathalie Svensson, které jde i o něco víc, než jen nalézt lékaře. Její sestra byla tou poslední, kdo ho viděl živého a v pořádku.
Nathalie se zapojí do pátrání spolu s ostříleným policistou, jednou nohou v důchodu, který už má své jisté a rozhodně zažil ledacos. Do týmu přiberou i naprostého zelenáče, mladíčka Tima, který se svou neznalost snaží zakrýt pod fasádou všeznalství a sebestřednosti.
Policejní pátrání je složité, spousta otázek, málo odpovědí. Malou nápovědou je kostička domina, kterou pachatel zanechal na místě činu, ale ani ta nedává odpovědi na otázky, které před policisty stojí. 
Je snad pachatelem pacient z místní psychiatrie, Kent Runmark, který má za sebou vraždu, spáchanou pod vlivem své nemoci? Nebo jde o víc?

"Své oběti ukrýval tři metry pod podlahou, na níž stála, v místnosti v uzamčeném patře vybaveném pro případ války, ke kterému měl klíč i přístupovou kartu. Tak blízko a přece tak daleko..."



S autorem Jonasem Moströmem se nesetkáváme poprvé. Milovníkům, thrillerů a detektivního žánru je již dobře známý svou knihou Fontána, v hlavní roli s psychiatričkou Nathalií. 
Podle mého se nejedná o klasickou švédskou krimi, na tu je zde příliš málo krveprolití a záhad. 
Počítejte s tím, že Domino má docela pomalý rozjezd, příliš omáčky na prvních stranách. Ale později, až se plně ponoříte do čtení, se vám dostane docela oddechové kriminálky, kdy o překvapení nebude nouze.
Sympatické a lehce uvěřitelné hlavní postavy vás budou provázet stránkami, na kterých se odvíjí pomalé drama a zjistíte, že musíte číst, aby jste se konečně dopátrali, kdo je viníkem  a zda se podaří nalézt uneseného lékaře.





Za recenzní výtisk děkuji Knihcentru

Kniha:     Domino
Autor:     Jonas Moström
Vydal:      XYZ
V roce:     2017
Stran:      328

4 komentáře:

  1. Tak to nevypadá vůbec špatně :-) Zkusím po knize mrknout, díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka mě docela zaujala, ale trochu mě odrazuje ten pomalejší rozjezd, to já nemusím :) Tak ještě uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě to taky skoro vždycky odradí, jsem netrpělivý čtenář, akci chci hned, ne po sto stranách :D Ale někdy se vyplatí si počkat :)

    OdpovědětVymazat