neděle 29. dubna 2018

Se mnou jsi v bezpečí




Slyší zvuky, cítí pach, necítí se v bezpečí...Ale i ona umí být lovec, i ona ví, co je to pomsta.








Anna je neurotická, psychicky labilní poštovní doručovatelka bez přátel, bez rodiny a upřímně - ani ta práce ji zrovna dvakrát nejde tak, jak by měla. 
Z dětství si do dospělého života přinesla traumatizující zážitek, který jí ovlivňuje do dnes. Její milovaný, mladší bratr Danny je mrtvý a Anna celých třináct let z jeho smrti viní jednu, jedinou osobu. Žena, která jeho smrt. dle jejího mínění, zavinila, jí zmizela z očí a není k nalezení. Brzy po bratrově smrti se odstěhovala, jakoby se po ní zem slehla. 
Ale osud si s lidmi rád hraje a když se Anna stane svědkyní autonehody, kdy řidička auta srazí motorkáře, málem se jí zastaví srdce. Oním viníkem nehody je onou ztracenou ženou, která Anně vzala to nejcennější. Tentokrát už jí neunikne a donutí jí za bratrovu smrt zaplatit.
Anna rozjíždí plán. Ze všeho nejdřív musí zůstat nablízku Liamovi, sraženému motorkáři, musí ho uchránit před proradnou Amandou, jak si teď říká. Ale jednoduché to nebude, musí se vypořádat s problémy v zaměstnání, i s Liamovou babičkou, která není Anniným návštěvám v domě příliš nakloněna. 
Schyluje se k šokujícímu dramatu, neboť Anna není jediná, kdo má plán. A jde o čas, neboť ten druhý je mnohem lstivější, mnohem vypočitatelnější.

Nakladatelství Mystery Press nám pro letošní letní sezónu připravilo spoustu novinek. Ale za sebe mohu říct, že touto knihou nasadilo laťku velmi vysoko.
Psychothriller Se mnou jsi v bezpečí je opravdu psycho. Se vším, co k tomu patří. Nemám moc ráda srovnávání s jinými tituly, ale tady prostě musím. Pokud jste totiž příznivci knih Žena v okně, či Dívka ve vlaku, tak na tomto díle si rozhodně smlsnete. 
Celý děj je vyprávěn tak, že se vám může stát, že vás bude mrazit. Hlavní hrdinka Anna je pološílená, nádherně neurotická, ale mě byla sympatická, taková chudinka, která si ráda namlouvá to, co prostě není, ani nemůže být. Už jen z toho důvodu, jak je šáhlá. Ale její životní příběh je krutý, tak není divu, že žije jen s kocourem Albertem a zamiluje se do polomrtvého motorkáře. 
Dějem zamíchá plán, který má druhý aktér a do posledních stran jsem netušila. Neboť v knize jsou i jakési vsuvky, vyprávěné z pohledu neznámého účastníka dramatu, ale jsou důležité, na konci vám všechno zapadne do těch správných drážek.
Co dodat? Tuto knihu si rozhodně musíte přečíst, dejte na mě, je vynikající.

Za recenzní e-book děkuji Mystery Press
Autorkou fotografií, použitých v recenzi, je Kateřina Kohoutová

Autor:   K.L.Slater
Vydal:   Mystery Press
V roce:  2018
Stran:    352

Žádné komentáře:

Okomentovat