pátek 18. května 2018

Vůně noci


Máte rádi pořádné detektivky? Baví vás lékařské prostředí, zapeklité případy a několik mordů najednou? Pak je román Vůně noci přesně pro vás!

Mladá lékařka Vanda je špičkou v oboru neurochirurgie, ale její soukromí už tak růžové není. Nemůže narazit na žádného správného chlapa. Právě se však dozvídá mnohem horší zprávu – za tragických okolností přišla o svou sestru a celou její rodinu. Někdo je chladnokrevně zastřelil, na místě nezůstala jediná stopa k vrahovi. Vanda prožívá největší tragédii v životě, všechno se jí hroutí jako domeček z karet a nic nevychází. Kriminalisté pátrají po vrahovi, pár verzí k případu se objeví, ale stále si nejsou jistí, zda jsou ty správné a hlavně netuší, jaký mohl mít vrah motiv. Mezitím však zabiják spřádá nové plány a dalším lidem jde opět o život…




„Čekání se vyplatilo, i když bylo otravné. Byl jí blízko. Hodně blízko! Tak, že mohl cítit vůni jejích vlasů a vnímat strach, který sálal z nejistého pohledu, i celkového postoje. Dobře věděla, že na tom parkovišti není sama – má skvělou intuici a nechybí jí inteligence. Ruku v ruce s dobrou vnímavostí. (…) Tahle žena zemře. Správný čas ještě není určený, a jak se to stane, je stále předmětem barvitých úvah. Ale její konec je daný… Napsaný v osudu.“


Markéta Harasimová krimithrillery prostě umí! O tom není pochyb. Příběhy mají hlavu a patu, jsou poutavé, čtivé, dialogy jsou jako vystřižené ze života. Zajímavé jsou kapitoly z pohledu vraha, kde mu nahlédnete do hlavy, ale zároveň netušíte kdo je a na koho se chystá. 
Vůně noci se moc dobře četla, jen škoda, že jsem na ní neměla tolik času. Jinak bych jí přelouskala za dva dny a mohla si jí lépe vychutnat. Díky mnoha povinnostem mi to trvalo déle, ale to knize samozřejmě nijak neubírá na kvalitě. Druhá polovina ubíhá jako vítr, o hromady zápletek není nouze a akčních scén jakbysmet. Opravdu se nebudete nudit, a pokud máte chuť na kvalitní českou detektivku, Vůně noci je ta správná volba!
Markéta Harasimová píše kromě románů také články a povídky, stala se scénáristkou a vystupuje se svým kulturním programem. Nedávno založila vlastní nakladatelství MaHa a Vůně noci je její šestnáctou knihou.


Moc děkuji autorce Markétě Harasimové za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde. 



Žádné komentáře:

Okomentovat