středa 18. dubna 2018

ZAHRADA ŽIJE - ZAHRADNIČÍME S DĚTMI



„Napojte se na přírodu a vytvořte si zahradu, která žije.“

Chcete, aby vaše děti poznávaly přírodu a trávily více času venku? Začínáte se zahradničením a potřebujete základní rady? Nebo se prostě potřebujete nově inspirovat? V této knize najdete všechno! Spousty informací, jasné postupy s návodnými fotografiemi – s dětmi si tak můžete vše vysvětlovat, plánovat a zkoušet. Práce na zahradě vás vrací ke kořenům a k přírodnímu ročnímu cyklu. Spolu s dětmi na jaře zasejte semínko a sledujte, jak se rostlina vyvíjí a roste, v létě si užijte hojnost sklizně a na podzim nasbírejte osivo na další sezonu. Pomáhejte, hrajte si, pěstujte a radujte se ze společné tvorby a každodenních zázraků…


Kniha je rozdělena do šesti sekcí, které jsou: Poznáváme přírodu, Začínáme zahradničit, Jaro, Léto, Podzim, Zima. V každé sekci je mnoho fotografií a informací k danému tématu. V první části Poznáváme přírodu, najdeme třeba kapitoly jako Život v půdě, Hmyz na zahradě, Ptáci na zahradě aj. V části Začínáme zahradničit, najdeme kapitoly Jak zpracovávat půdu, Jak sít a sázet, Jak množit naše rostliny, Jak správně zalévat, ale také třeba Jedovaté rostliny či První pomoc. Dále následuje část projektů na celý rok, která je rozdělená podle ročních období. Jaro obsahuje například kapitoly Smíšený zeleninový záhonek, Bylinková zahrádka, Čas na letničky, Zasaďte si vrbu a pleťte z proutí, Bezový sirup a spousty dalších. Léto má kapitoly jako Měsíčkový olej na bolístky, Repelentní rostliny, Hrátky u vodní zahrádky a jiné. Podzim obsahuje Záhonek pro podzimní úrodu, Založte si kvetoucí louku, Vysaďte si ovocný stromek a spousty dalších. A na závěr Zima obsahuje kapitoly jako Co dát ptáčkům do zobáčku, Zimní inspirace a jiné.





Opět překrásná publikace z nakladatelství Smart Press, která nemusí být nutně návod jak zahradničit pouze s dětmi, ale také je skvělý rádce pro začátečníky nebo někoho, kdo hledá novou inspiraci.  Je dokonale propracovaná, všechny rady a nápady doprovázejí podrobné fotografie. Nádherné fotografie, musím zdůraznit. Knihou listovat je prostě radost. Pokud milujete přírodu, zahradu, květiny, pak je přesně ta pravá pro vás. Nám bude určitě dobrým rádcem i pomocníkem, protože právě začínáme letos poprvé zvelebovat zahradu. Doteď jsem měla zkušenost pouze se zahradničením na balkoně, a proto, když jsem tuto knihu viděla, okamžitě mě napadlo, že pro nás bude prostě skvělá. Zároveň ji jistě později i s dětmi ocením, a budu zde hledat nápady, jak zapojit i je. Zkuste tuto velmi šikovnou knihu, jistě ji oceníte, tak jako já a navíc bude opravdovou ozdobou vaší knihovničky.


Moc děkuji nakladatelství SMART PRESS za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.




Žádné komentáře:

Okomentovat